Garanti for kvalitet, sikkerhed og komfort

Fritidstrailere

 Tilbage

Stort udvalg af trailere til hobby- og fritidsbrug, f.eks.:

 Traditionelle 1-akslet trailere uden bremse
 Trailere med høje sider
 Trailere med let tipfunktion
 Boogietrailere med og uden bremse
 Kampagnetrailere til skarp pris

Til alle trailere findes et stort udvalg af praktisk ekstraudstyr, som giver flere anvendelsemuligheder.

Hvilken størrelse?

Hvad skal du primært transportere? Hvor skal traileren stå, når den ikke bruges?

Det altid rart med så stort ladmål som muligt. Det giver flere anvendelsesmuligheder. Køber du ofte byggematerialer, er et langt ladmål, en god ide. Byggeplader er ofte op til 120 cm i bredden, dermed vil et indvendigt ladmål på mindst 125 være at foretrække.

Er der begrænset plads, hvor den skal stå, og skal der primært køres med haveaffald og lignende, kan du tilkøbe ekstra sider, pladegittersider og presenning, for at få den optimale udnyttelse af traileren.

Hvilken totalvægt skal jeg vælge?

Som det første, bør du tjekke registreringsattesten på bilen. Kig på maximal koblingsvægt for påhængskøretøj uden bremser. Hvad må den trække? 

Selvom din koblingsvægt er på fx 600 kg, må din bil altid køre med en 750 kg trailer, så længe koblingsvægten ikke overskrides. 

Vær opmærksom på, at der er en mindre årlig vægtafgift på trailere med totalvægt fra 501-1000 kg. Derfor kan en trailer på 500 kg være det ideelle valg for dig.
Vægtafgiften stiger jo højere totalvægten er på traileren.

Næsehjul

Næsehjulet gør det langt nemmere at manøvrere traileren, når den ikke er tilkoblet på bilen.
Alle Variants trailere med bremse har som standard næsehjul. Kan tilkøbes til ubremset modeller.

Boogietrailer

Når du kommer over totalvægt 750 kg kan det være en god ide med en boogietrailer (2 hjul på hver side). Dette giver en mere stabil trailer når du kører. Samt den er nemmere at manøvrere rundt, hvis du fylder traileren med tungt gods, og den ikke er tilkoblet bilen.

Bremser eller ej?

På bilens registreringsattest, kan du se den maksimalt tilladte koblingsvægt, med og uden bremser. Du får lov at koble mere på, når traileren har bremse.

Har du brug for at fragte tungere gods, er bremsen dermed vigtig. Har du normalt ikke brug for at fragte tungt gods, kan du overveje i stedet, at bruge pengene på ekstra udstyr, der giver din nye trailer flere anvendelsesmuligheder.